понеділок, 12 лютого 2018 р.

На Чернігівщині ПриватБанк і поліція затримали банкоматних хакерів

Сьогодні вночі в Чернігівській області під час спроби пограбування одного з банкоматів банку були затримані двоє грабіжників-хакерів. Як повідомила служба безпеки ПриватБанку, злочинці затримані при спробі злому і підключення технологічних пристроїв до банкомату ПриватБанку, встановленому в приміщенні районної лікарні в м. Мена Чернігівської області. За даними СБ банку, затримати злочинців на гарячому вдалося завдяки тісній взаємодії банку та Головного управління національної поліції в Чернігівській області та департаменту кіберполіції національної поліції України.

"Складна і унікальна операція по затриманню на гарячому хакерів, які використовували при спроби несанкціонованого зняття коштів в банкоматі найсучасніші засоби, вдалася завдяки впровадженню банком нових технологій безпеки, які дозволяють в реальному часі відстежувати всі можливі фізичні та технічні втручання в системи банкоматів і терміналів, - каже керівник служби безпеки ПриватБанку Сергій Болотін. - Ця система дозволить нам миттєво реагувати на будь-які спроби злому або пограбування банкоматів і терміналів самообслуговування як із застосуванням фізичних, так і технологічних засобів".

Затримані чоловік та жінка 1974 і 1975 р.н. виявилися мешканцями Харківської області, під час обшуку у них вилучені техніка та пристрої, що застосовувалися для несанкціонованого втручання в роботу банкомату. Проти затриманих порушено кримінальну виробництво, поліція вивчає можливу причетність харківських "Бонні і Клайда" до інших спроб злому банкоматів українських банків.




Немає коментарів:

Дописати коментар