пʼятницю, 5 грудня 2014 р.

«Законних підстав для переведення військових на обслуговування в держбанки немає», – Міноборони України
  
Військове відомство фактично відмовило державним банкам у монополії на обслуговування військових частин і видачу зарплат.

На сьогодні немає жодних законних підстав для того, щоб вимагати переведення військових на отримання грошового забезпечення та заробітних плат виключно через державні банки. З такими заявами в ході наради в Міністерстві оборони України, ініційованої представниками державних банків, виступив заступник директора фінансового департаменту МО Сергій Вінник.
За його словами, у міністерстві немає жодних законних підстав змусити військові частини перейти на обслуговування в державні банки. Крім того, у ході наради в Міністерстві оборони, заступник міністра Петро Мехед закликав військових фінансистів під час виконання актуальних питань банківського обслуговування військовослужбовців чітко дотримуватися норм законодавства та чесної конкуренції.
Також у ході засідання Міноборони ухвалено рішення підготувати проект доручення заступника міністра про проведення у військових частинах і підрозділах обов’язкової роз’яснювальної роботи щодо правових основ вільного вибору військовослужбовцями банків, що обслуговують зарплатні проекти.

Немає коментарів:

Дописати коментар