пʼятницю, 24 лютого 2017 р.



У Херсоні запровадять електронні квитки на усі міські тролейбусні маршрути
               
Відповідної домовленості досягнуто між МКП "Херсонелектротранс" та Херсонською філією ПриватБанку. Наприкінці 2016 року вперше в Україні з ініціативи ПриватБанку на безготівковий рахунок налаштували трамваї і тролейбуси Львова. Відтоді минуло менше двох місяців - аналогічну систему оплати проїзду смартфоном вже готові запровадити у Херсоні.

- "Херсонелектротранс" починає тестувати систему безготівкової оплати за проїзд в тролейбусах нашого міста, і з 1 березня вона буде реалізована в повному обсязі! - зазначив на своїй сторінці у фейсбук директор МКП "Херсонелектротранс" Єгор Устинов. Таку інформацію було повідомлено в середині лютого - на разі тестування вже завершується. 
15590237_713226215511049_6611828665820383577_n.jpg
Для користування нововведенням потрібно завантажити на смартфон мобільний додаток Privat24 від ПриватБанку та сканувати QR-код (стікери із зображенням QR-кодів розмістять у тролейбусах Херсона). Як повідомили у МКП “Херсонелектротранс", технологія оплати проїзду через Приват24 і спеціальний QR-код запрацює у всіх міських маршрутах тролейбусів. Під час поїздки оплачений квиток потрібно буде «закомпостувати» прямо в смартфоні та пред’явити кондукторові чи контролеру.



Херсон_билет.jpg


Щоб запустити нову технологію електронного квитка в громадському транспорті, достатньо кількох днів - оскільки вона не вимагає установки додаткового обладнання для зчитування карток або верифікації пасажирів, не потрібно значних витрат на інфраструктуру й модернізацію міського транспорту.

"Херсонелектротрансу"  достатньо лише розмістити стікери з QR-кодом у салоні та провести тренінги для контролерів щодо використання нового виду квитків.

Оплата смартфоном дозволить пасажирам оплачувати проїзд за лічені секунди. До того ж, такий спосіб розрахунку виключає можливість зловживань із повторним використанням закомпостованих квитків. При цьому для зручності пасажирів діятимуть і звичні паперові квитки, щоб пасажири могли обрати найбільш зручний для себе спосіб оплати.

Оцінити переваги оплати проїзду смартфоном херсонці зможуть вже навесні.

Немає коментарів:

Дописати коментар