пʼятницю, 28 вересня 2018 р.



З початку року херсонці купили 18 тисяч QR-квитків на транспорт, з них  3032 - у вересні
З початку 2018 року українці купили понад 2 мільйони електронних QR-квитків для оплати проїзду в міському транспорті. Як повідомили в ПриватБанку, який активно впроваджує найдоступнішу технологію електронного квитка в Україні, сьогодні оплата проїзду за допомогою смартфону та QR-коду працює в громадському транспорті 20 українських міст.

“Як і всі українці, херсонці гідно оцінили переваги QR-платежів, - зазначив керівник бізнесу платежів і переказів Херсонської філії ПриватБанку Віктор Ніжурін. - Кожного місяця кількість електронних оплат невпинно збільшується. Якщо у серпні херсонці придбали 2761 QR-квиток, то у вересні їх кількість вже перевисила 3 тисячі".

Для оплати проїзду QR-кодом потрібно завантажити на смартфон мобільний додаток Privat24 ПриватБанку та відсканувати зображення на стикерах, розміщених у салоні транспорту. Під час поїздки оплачений квиток потрібно буде “закомпостирувати” в смартфоні та показати кондуктору або контролеру. Банківська комісія за використання QR-коду відсутня, пасажири оплачують тільки вартість квитка.

Нагадаємо: у березні 2017 року Херсон став другим містом в Україні, де стартувала зручна система оплати проїзду смартфоном у тролейбусах. А у червні 2018 року Скадовськ став першим містом в Україні, де успішно пройшла тестування і впроваджена система безготівкової оплати морських перевезень через інтернет-банкінг.

Немає коментарів:

Дописати коментар