четвер, 25 жовтня 2018 р.

Як безкоштовно перейти на електронний документообіг: досвід херсонців
 
Завдяки ПриватБанку все більше херсонців - як підприємців, так і фізичних осіб -  ефективно користуються можливістю економити на папері і берегти ліс.

Щорічно кожен четвертий четвер жовтня відзначається Міжнародний день без паперу. У 2018-му цей день припадає на 25 жовтня.

З метою економії паперу і швидкого опрацювання документів ПриватБанк уже багато років веде внутрішній документообіг через електронні програми, а для співпраці з іншими установами чи компаніями банк пропонує своїм контрагентам безкоштовний сервіс “Paperless”.

Такий сервіс може використовувати будь-яке підприємство при роботі з банком і як свій окремий майданчик для електронного документообігу. Для цього не обов’язково бути клієнтом ПриватБанку.

“Послуга надзвичайно проста в роботі і дещо нагадує звичайну електронну пошту. За допомогою електронно-цифрового підпису дуже легко підписувати і зберігати документи в електронній, а не паперовій формі, - стверджує директор ТОВ ТРК “ЯТБ” Світлана Карриєва, яка опанувала “Paperless” ще у 2016 році. - Ми використовуємо цей сервіс як юридичні і фізичні особи: власні електронні печатки має більшість наших співробітників”.

Згідно із Законом  “Про електронно-цифровий підпис” документи, підписані за допомогою ЕЦП, мають таку ж юридичну силу, як паперові з підписом і печаткою. Візувати документи можна цифровими підписами всіх основних АЦСК України -  ДФС, Мінюсту та ПриватБанку.
Як підписати документ з контрагентом через Paperless?
  • Завантажуєте документ.
  • Підписуєте своїм електронно-цифровим підписом - його можна отримати тут.
  • Набираєте e-mail Вашого контрагента.
  • Він отримує повідомлення про те, що йому надійшов підписаний документ.
  • Ваш контрагент також підписує документ, про що Ви отримаєте повідомлення.
  • Документи завжди доступні Вам і Вашим партнерам для перегляду/друку, а також для надсилання в державні органи.
Система електронного документообігу дає найбільшу економію паперу в ПриватБанку. У середньому в системі затверджують понад 2,5 млн документів на рік - і при цьому зберігають близько 325 тонн паперу (130 тисяч стандартних пачок розміром А4).

Надання електронних довідок і цифрова система опрацювання вхідної кореспонденції щорічно економить понад 20 тонн паперу. Приват24 та мобільний банкінг зберігають близько 131 тонни паперу на рік. А кожен другий клієнт банкоматів та терміналів самообслуговування банку завдяки відмові від друку чеків щорічно економить 84 тонни паперу.

Немає коментарів:

Дописати коментар