вівторок, 10 травня 2016 р.

На Херсонщині в банкоматах ПриватБанку клієнти вже знімають свої кошти новими 500-гривневими купюрами

11 квітня в Україні в обіг увійшли нові 500-гривневі купюри. У Херсонській філії ПриватБанку також отримали нові 500-гривневі купюри, загрузили їх до банкоматів та передали до кас банку.

24130546.jpg

“Роботу з оновленою купюрою ми розпочали з ознайомлення наших співробітників зі ступенями та новими елементами захисту.  Враховуючи найсучасніші світові технології, які використовує НБУ під час випуску банкнот, ми впевнені у її надійності та довговічності”, – каже керуюча Херсонською філією ПриватБанку Олена Бельмега.

Як повідомляє Нацбанк, громадянам не потрібно спеціально обмінювати банкноти зразка 2006 року на нові: банкноти зразка 2006 та 2015 років будуть знаходитися в обігу одночасно.

Розміри оновленої банкноти номіналом 500 гривень зразка 2015 року не змінилися. Кольорова гама залишилася майже незмінною. Усі зміни стосувалися дизайну та захисних елементів. Наприклад, портрет Григорія Сковороди, що також майже не зазнав змін, розробник змістив у центр лицьового боку банкноти.

Банкнота має посилену систему захисту, що повністю відповідає світовому рівню. На банкнотах запроваджено нові захисні елементи для візуального контролю з оптико-змінними ефектами, які перевіряються під час зміни кута нахилу банкноти:
 - “віконна” (частково введена в товщу паперу) захисна стрічка з яскраво вираженим кінематичним ефектом (спостерігається зміна напрямку руху фонового зображення);

 - елемент SPARK – зображення, на окремих ділянках якого спостерігаються поступові переходи від одного кольору до іншого.

Для жителів Херсонщини нові банкноти доступні у мережі банкоматів чи будь-якому відділенні ПриватБанку. Також новими купюрами можна розраховуватись, здійснюючи операції через термінали самообслуговування ПриватБанку.

Наразі на території Херсонської області працює понад 189 банкоматів, 355 терміналів самообслуговування та 76 відділень ПриватБанку.

Немає коментарів:

Дописати коментар