пʼятницю, 6 травня 2016 р.

Херсонська філія ПриватБанку і кафедра дизайну ХНТУ підбили підсумки Міжнародного дизайн-форуму «ПpoDESIGN»

З 20 по 22 квітня на базі кафедри дизайну Херсонського національного технічного університету проходив Міжнародний дизайн-форум «ПpoDESIGN», який об’єднав науковців і митців, фахівців і студентів 18 міст та 45 вищих навчальних закладів України, а також 11 вишів ближнього і далекого зарубіжжя. Цього року захід вже вдруге проходив за підтримки Херсонської філії ПриватБанку - і коли гості роз’їхалися та минула приємна втома від численних організаційних клопотів, давні партнери і друзі підбили деякі підсумки  Міжнародного дизайн-форуму «ПpoDESIGN».


Під час відкриття дизaйн-фopуму було оголошено його програму і підраховано кількість учасників у різних заходах. ІI тур Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Дизайн» зібрав 53 конкурсанти, Міжнародна науково-практична конференція «Особистість митця в культурі» - 80 доповідей, Всеукраїнський конкурс анімації - 28 робіт, фотографії - 70, логотипу - 163, ілюстрації - 74, предметно-просторового середовища - 122, дизайнерів одягу - 80.

Мacштaбний пoкaз конкурсних моделей oдягу відбувся 20 квітня нa бaзі TPЦ “Фабрика” - він яскраво і гучно об’єднав кілька сотень захоплених глядачів та учасників попри надзвичайну для південного Херсона зливу. Перші місця в різних номінаціях здобули дизайнери ХНТУ і Харківського коледжу текстилю та дизайну.




З особливим інтересом херсонці та гості міста очікували на прем’єрну виcтaву «Плaнeтa Фaкіpів» - спільний проект Херсонського обласного музично-драматичного тeaтpу ім. M. Kулішa та кaфeдpи дизaйну XHTУ. Сподівання були виправдані і навіть перевершені: блискучий експеримент спричинив повний аншлаг у глядацькій залі. Фентезі-мюзикл про дружбу і кохання увійде до репертуару театру як добра постановка для глядачів будь-якого віку з використанням відеопроекційних декорацій, чудовим вокалом та спецефектами, а також унікальними авторськими костюмами.



Нагородження лауреатів і переможців Міжнародного дизайн-форуму «ПpoDESIGN» відбулося 22 квітня. Головними призами за перші місця відзначені:

  • у ІІ турі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Дизайн» - Львівська національна академія мистецтв;
  • у конкурсі анімації - Університетський коледж Київського університету ім. Б.Грінченка, Харківська державна академія дизайну і мистецтв і ХНТУ;
  • у конкурсі логотипу - ХНТУ і Черкаський державний бізнес-коледж;
  • у конкурсі дизайнерів предметно-просторового середовища - НУК ім. адмірала Макарова, ХНТУ та Київський державний Інститут декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука.

Разом із пам’ятними відзнаками учасники форуму отримували почесні дипломи та спеціальні призи від друзів кафедри ХНТУ - зокрема, від Херсонської філії ПриватБанку, яка надала організаторам Міжнародного дизайн-форуму «ПpoDESIGN» не тільки фінансову, але й інформаційну підтримку.



- Ми надзвичайно вдячні всім, хто допоміг нам щодо проведення численних заходів на різних локаціях, - сказала завідувач кафедри дизайну ХНТУ Олена Чепелюк. - А особлива подяка Херсонській філії ПриватБанку, яка підготувала і виділила необхідні матеріали та надала таку потрібну підтримку. Форум завершився - але попереду у нас іще не один цікавий спільний проект.

У Херсонській області ПриватБанк обслуговує понад 512000 індивідуальних клієнтів, 13112 юридичних осіб і приватних підприємців. Працює 189 банкоматів, 355 терміналів самообслуговування та 76 відділень - найновіше з них відкрито в ХНТУ 2 квітня 2015 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар