четвер, 26 лютого 2015 р.


Херсонська філія ПриватБанку захищає права своїх клієнтів щодо виплати зарплати


 До Херсонської філії ПриватБанку надійшло від клієнтів понад 100 заяв з проханням залишитися на обслуговуванні в ПриватБанку. Керівники деяких підприємств без жодних на те підстав змушують своїх підлеглих змінити банк. Співробітники банку уважно вивчають кожний такий випадок, захищають своїх клієнтів і пояснюють їм їхні права.

Як повідомляє прес-служба банку, відповідно до ст. 24 Закону України «Про оплату праці» клієнт має право самостійно вибирати банк для отримання заробітної плати.
На сьогодні існує багато суперечок щодо рішення Кабінету Міністрів України про порядок  виплати заробітної плати працівникам бюджетних підприємств та організацій.

Як ідеться в рішенні Міністерства фінансів України (Протокол № 25 від 09.10.2014 р.), на сьогодні виплата заробітної плати працівникам бюджетних організацій може здійснюватися через 69 комерційних банків, серед яких і ПриватБанк.

Міністерство фінансів на постійній основі визначає уповноважені банки відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 318 від 22.04.2005 р. У цій постанові зазначено: «Міністерствам, іншим центральним і місцевим органам виконавчої влади вжити в установленому порядку заходів для виплати заробітної плати через уповноважені банки, визначені відповідно до цієї постанови». У цьому ж документі підкреслюється, що працівник має письмово визначитися, через який банк із числа уповноважених він бажає отримувати зарплату.

У Міністерстві фінансів зауважують, що будь-які спекуляції щодо обов’язкового переведення бюджетних установ до державних банків безпідставні та є зловживанням із боку окремих посадових осіб.

Сьогодні у Херсонській області працює понад 188 банкоматів, 361 термінал самообслуговування та 75 відділень ПриватБанку. Херсонська філія  ПриватБанку обслуговує понад 512000  індивідуальних клієнтів, 13112 юридичних осіб та приватних підприємців - серед них 918 бюджетних організацій та 985 комерційних підприємств.

Немає коментарів:

Дописати коментар