пʼятницю, 31 жовтня 2014 р.

Карти, знаки і дизайн

ПриватБанк узяв участь у церемонії нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу книжкового знаку пам'яті талановитого херсонського художника Фелікса Кідера. Кафедра дизайну Херсонського національного технічного університету проводить цей конкурс третій рік поспіль, і кожного разу кількість учасників і рівень їх робіт зростають. За виняткові творчі досягнення, дієві зусилля заради взаєморозуміння жителів різних територій, у знак поваги та продовження ефективної співпраці Херсонський філіал ПриватБанку подарував колективу ХНТУ і зокрема кафедрі дизайну ексклюзивне видання робіт видатного митця Іллі Глазунова.










У 2014-му до оргкомітету конкурсу прислано рекордну кількість книжкових знаків - екслібрисів, загалом 261 робота з усіх регіонів України та Чехії. Експозиція виставки представляє творчість студентів 17 навчальних закладів, а також учнів шкіл, ліцеїв і гімназій. Цього року до чотирьох основних номінацій - традиційний, комп’ютерний, меморіальний та експериментальний екслібрис - введені додаткові. Однією з них є «Екслібрис, присвячений Тарасу Шевченку» - номінація, заснована ректором ХНТУ Юрієм Бардачовим. Під час нагородження переможців конкурсу - представників Луцька, Черкас, Києва, Івано-Франківська тощо - усіх присутніх об’єднувала думка про те, наскільки сильнішими є люди, що мають спільні мирні захоплення, справи та проекти.

















У творчому доробку студентів кафедри дизайну ХНТУ дуже багато цікавих робіт на патріотичну тематику. Серед них - авторські календарі та графічні роботи Владислава Семененка. Під час спілкування з представниками ПриватБанку він разом із друзями дізнався про можливості проходити практику онлайн, брати участь у квестах, заробляти реальні кошти, мати студентську карту і карту патріота. “Сьогодні головною проблемою людей є духовні кордони, - сказав Владислав. - Я думаю, патріотичний дизайн карти від ПриватБанку допомагає об’єднувати людей - і я був би радий долучитися до цікавих проектів банку”.
Наступного року конкурс книжкового знака буде присвячений двом ювілеям - Остапа Вишні та бібліотеки ХНТУ. Активні дружні пошуки у різних напрямках тривають...





Немає коментарів:

Дописати коментар