пʼятницю, 8 грудня 2017 р.

ПриватБанк готовий підтримати виробництво нових комбайнів на «Херсонмаші»

2 грудня 2017 року у Херсонській облдержадміністрації відбулася нарада щодо шляхів фінансування та прискорення виготовлення нових сучасних зернозбиральних комбайнів на ТОВ НВП «Херсонський машинобудівний завод». У заході взяли участь голова ОДА Андрій Гордєєв, в.о. першого заступника Дмитро Бутрій, начальник Головного управління ДФС у Херсонській області Ігор Клим, міський голова Володимир Миколаєнко, представники обласної та міської рад і дирeктор ПриватБанку зі зв'язків з органами дeржавноі влади Юрій Гусєв.



Директор Херсонського машинобудівного заводу Олександр Олійник презентував проект «Створення спільного виробництва зернозбиральних комбайнів типу SKIF 280 Superior», термін реалізації якого становить 5 років. Загальна сума інвестицій для реалізації проекту – 373,8 млн грн.

Мета проекту - забезпечення прискореного розвитку вітчизняного комбайнобудування для організації ефективного виробництва товарного зерна в аграрному секторі України за підтримки держави.

Дирeктор ПриватБанку зі зв'язків з органами дeржавноі влади Юрій Гусєв активно долучився до жвавого обговорення проекту і звернув увагу присутніх на те, що банк бере постійну участь у державних програмах розвитку АПК і зокрема сільгоспмашинобудування. “ПриватБанк готовий розглядати питання кредитування проектів на ТОВ НВП «Херсонський машинобудівний завод»”, - підкреслив Юрій Гусєв.

Нагадаємо, ПриватБанк є уповноваженим банком програми компенсації 20% вартості вітчизняної сільгосптехніки. Херсонський машинобудівний завод входить до переліку українських виробників, чия техніка компенсується за рахунок коштів державного бюджету.

Сільгоспвиробникам, які не мають достатньо коштів для купівлі техніки, ПриватБанк оформляє кредитну лінію. Якщо сільгосптехніку вітчизняного виробництва із затвердженого переліку оплачено через державний банк, банк допоможе отримати компенсацію. Подання заявок на компенсацію — на офіційному сайті.

На завершення наради в облдержадміністрації голова ОДА Андрій Гордєєв наголосив: «Ми напрацювали декілька варіантів для того, щоб вже поставити комбайни на конвеєр і чітко окреслити механізми підтримки комбайнового заводу. Наступний етап - проведення цільової наради в Міністерстві економіки під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економіки і торгівлі України Івана Кубіва. Маю надію, що у нас все вийде і вже скоро ми отримаємо результати цього проекту».


privat24.pngЛоготип_ТОВ НВП Херсонський машинобудівний завод.jpg

Немає коментарів:

Дописати коментар