середу, 30 листопада 2016 р.

У Дніпропетровській області запускають регіональну програму підтримки підприємців


З початку 2017 року у Дніпропетровській області буде діяти регіональна програма підтримки підприємництва, яка буде стимулювати створення нових робочих місць у малому бізнесі за рахунок компенсації підприємцям частини відсотків за банківськими кредитами. Про це заявив перший заступник голови обласної держадміністрації Олег Кужман під час першого регіонального бізнес-форуму «Україна – країна підприємців», організованого ПриватБанком. За словами Кужмана, у регіоні вже існує програма підтримки підприємництва, але вона вимагає серйозної модифікації, основною для якої стане сьогоднішній бізнес-форум.
«Основні завдання форуму – визначити механізми стимулювання кредитування малого та середнього бізнесу і розробки програм компенсації процентних ставок за банківськими кредитами міською та районною владою, якщо такі кредити йдуть на створення офіційних робочих місць, – зазначив Олег Кужман. – Ми переконані, що в найкоротші терміни програма підтримки бізнесу буде вдосконалена і вже наступного року будуть отримані конкретні результати її дії».
24 листопада в Дніпрі пройшов перший бізнес-форум «Україна – країна підприємців» для молодих бізнесменів і тих, хто планує розпочати власну справу. У форумі взяли участь близько 700 представників малого та середнього бізнесу, його організатором виступили ПриватБанк за підтримки Регіональної ради підприємців та ОДА.
Дніпровський форум стартував виступом засновників програми «Бізнес Молодість» і продовжився відкритим діалогом підприємців і влади за участю першого заступника голови обласної адміністрації Олега Кужмана та директора регіонального управління ПриватБанку Володимира Мацака, який повідомив про запуск регіональної програми фінансування підприємців.
«Малий і середній бізнес може зіграти дуже велику роль в економіці нашої країни за прикладом країн Західної Європи, де приватні підприємці платять 65% податків у регіональну казну», – зазначив Володимир Мацак. – У квітні цього року ПриватБанк почав власну програму «КУБ», за допомогою якої за рахунок інвестування в проекти підприємців уже створено понад 79 тисяч нових робочих місць. Ми переконані, що за два-три роки разом з владою регіонів зможемо створити в Україні понад мільйон нових робочих місць у малому бізнесі».
За словами організаторів форуму, головною його метою стало показати всім учасникам реальні можливості та перспективи для втілення бізнес-ідей, надихнути на прояв ділової ініціативи та продемонструвати практичні інструменти для створення або розвитку власної компанії. Усі учасники бізнес-форуму в Дніпрі отримали з перших рук корисні інструменти для спрощення операційної діяльності, індивідуальні консультації від фахівців з реєстрації підприємств, бухгалтерського обліку, податкової звітності, юридичного супроводу діяльності, франчайзингу, електронної комерції тощо.

Немає коментарів:

Дописати коментар