четвер, 18 травня 2017 р.

Працівники Херсонської філії ПриватБанку долучилися до святкування Дня вишиванки

Сьогодні працівники ПриватБанку по всій Україні і зокрема на Херсонщині приймали клієнтів у святковому українському вбранні - вишитих сорочках. Уже кілька років поспіль банківські співробітники змінюють загальноприйнятий дрес-код на традиційну вишиванку.



- Ми з радістю долучаємося до подібних акцій, - розповідає керуюча Херсонською філією ПриватБанку Олена Бельмега. - У День вишиванки створюється особлива святкова атмосфера у відділеннях і відчувається гордість за наші традиції, культуру та історію. Це свято єднає нас і вкотре нагадує, що ми всі українці і в нас одна душа.

P70518-144201.jpg

День вишиванки святкується в Україні 11-й рік поспіль. У народі її вважають святинею, оберегом та скарбницею народного багатства. Вона є символом здоров’я і краси, щасливої долі та родинної пам’яті, любові і вірності. Візерунок на вишиванці залежить від того, кому вона призначається і при якій нагоді. Художніми засобами у ній відображено складні історичні процеси, що відбувались у житті народу, їх уявлення про всесвіт, красу та художні смаки.

Вишивкам Херсонщини притаманний рослинно-квітковий орнамент. Він почав з`являтися на жіночих та чоловічих сорочках ще з середини XІХ століття. Одна з найпоширеніших ідеограм – “Світове дерево”, це образ прародительки – Матері-Землі. Частими були також символічні зображення тварин: зозулі, півня, коня та оленя. Старовинні херсонські сорочки часто вишивали чорними нитками. Побутувала на Херсонщині й вишивка білим по білому.

Користуючись нагодою, Херсонська філія ПриватБанку вітає усіх наших клієнтів зі святом єдності, сили та самобутності. Миру нам усім, здоров’я і міцності!

Немає коментарів:

Дописати коментар