середу, 18 січня 2017 р.

Головою наглядової ради ПриватБанку обраний легендарний Енгін Акчакоча


Вчора відбулося перше засідання нової наглядової ради ПриватБанку та було обрано її голову, яким став Енгін Акчакоча. Про це повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк. За його словами, сьогодні на практиці впроваджується найкраще корпоративне управління в найбільшому банку України. Нову наглядову раду державного ПриватБанку сформовано з найкращих світових професіоналів, більшість із яких представники міжнародних фінансових організацій.

«Упевнений, Енгін Акчакоча, якого обрано сьогодні головою ради банку, чудово впорається з новими обов’язками, – відзначив Олександр Данилюк. – Енгін є легендарним банкіром, який свого часу допоміг Туреччині подолати фінансову кризу, а сьогодні допомагатиме відбудувати найбільший банк у державі».

На думку міністра фінансів, найголовніше, що нова наглядова рада є справді незалежною. Тепер наглядова рада буде ухвалювати рішення не в інтересах окремих людей чи бізнесів, а в інтересах держави та згідно із законом. Показовим є й те, що засідання наглядової ради, на якому обирали голову та незалежного аудитора для підтвердження щорічної звітності банку, проходило за відсутності міністра, який у той час представляв інтереси держави на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

Нагадаємо, до наглядової ради ПриватБанку увійшли: керуючий директор Європейського банку реконструкції та розвитку в Східній Європі Франсіс Маліж; перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова; член ради директорів ЄБРР від України Артем Шевальов; керуючий партнер інвесткомпанії Apollo Management Андреа Манетта; фінансист, автор реформи фінсектору в Ірландії Стівен Сіліг; уповноважений із перспективних проектів компанії «Нафтогаз Україна» Сергій Алексєєнко; фінансист і автор програми реформування банківської системи Туреччини Енгін Акчакоча.

Немає коментарів:

Дописати коментар