понеділок, 7 травня 2018 р.

Нові можливості розвитку агробізнесу в 2018 році: Скадовський район перший

ПриватБанк продовжує ефективну реалізацію програм підтримки українського сільгоспвиробника. У 2018 році на Херсонщині перші такі проекти стартували у Скадовському районі. Новими кредитними програмами та компенсаціями від ПриватБанку скористалися голова ФГ “Ліньков” Віталій Олейник (лізинг сільгосптехніки) та керівник ФГ “Валерія” Сергій Шпарій (кредитна лінія “Агросезон”).



Завдяки доступним кредитним програмам ПриватБанку аграрії отримали можливість за короткий час отримувати кошти для купівлі техніки та інших матеріалів, необхідних для якісного вирощування і збирання врожаю. Банк активно надає лізинг для оновлення основних засобів виробництва, а також видає кредити для поповнення обігових коштів.

ПриватБанк кредитує українських сільгоспвиробників за трьома програмами пільгового фінансування: «АгроКУБ», «Лізинг сільгосптехніки» та «Агросезон». Окрім цього, ПриватБанк є уповноваженим банком з компенсації з держбюджету 25% вартості придбання сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва.

Адаптована під потреби клієнтів малого та середнього агробізнесу програма фінансування «АгроКУБ» стартувала на Херсонщині у березні 2017 року. Першим аграрієм області, який отримав підтримку за найбільш прийнятними умовами, став голова СТОВ «НИВА» із селища Ольгине Високопільського району Юрій Барабаш.

Проект «АгроКУБ» передбачає швидке отримання кредиту (кілька днів) на суму до 1 млн гривень при ставці лише у 2% в місяць. Варто відзначити, що за цієї програми протягом першого півріччя фермер виплачуватиме тільки відсотки, наступні 6 місяців – суму боргу з відсотками рівними частинами. Ще однією перевагою такої форми кредиту є те, що вдруге його можна оформити, не чекаючи повного погашення першого. Щоб отримати фінансування, необхідно заповнити заявку на сайті проекту “Країна успішного бізнесу” kub.pb.ua. До речі, саме скадовський приватний підприємець Оксана Лебедєва стала першою представницею Херсонщини, яка отримала фінансування за допомоги сервісу мікрокредитування «КУБ».

Програма «Лізинг сільгосптехніки» надає аграріям відчутних переваг. Термін лізингу становить 5 років, а сума – від 250 000 до 300 мільйонів гривень. Проект реалізують як малі фермерські господарства, так і потужні агропідприємства. Серед них - приватне сільгосппідприємство «Високопільське», ФГ “Широкий лан” Високопільського району та фермерське господарство “Ліньков” (с. Антонівка Скадовського району, голова - Віталій Олейник).

- Ми скористалися програмою “Лізинг сільгосптехніки” для придбання колісного трактора ХТЗ-242К, - говорить Віталій Олейник. - Техніка вже в роботі, дякуємо керівнику Скадовського відділення ПриватБанку Роману Кондрашову за ідею та допомогу в оформленні документів!



Кредитна лінія «Агросезон» передбачає фінансування аграріїв протягом поточного сільськогосподарського циклу від 500 000 до 20 000 000 грн. Це принципово новий банківський продукт - отож, голова ФГ “Валерія” Сергій Шпарій став піонером і першим учасником такого проекту на Херсонщині. Господарство спеціалізується на вирощуванні зернових, бобових культур і насіння олійних культур. Керівник планує повернути отримані кошти вже цієї осені.

Аграріїв кредитують під закупку посівного матеріалу, добрив, засобів захисту рослин, паливно-мастильних матеріалів, на ремонт сільгосптехніки, обладнання тощо. Погасити такий кредит можна за гнучким графіком з урахуванням сезонного характеру - борг можна розділити на конкретні місяці, зручні для аграрія для здійснення виплат. Відсоткова ставка по даній програмі стартує всього лише від 15% річних.

Для українського агробізнесу діє спеціальна програма з придбання сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва з компенсацією 25% її вартості з держбюджету. ПриватБанк став уповноваженим банком державної програми компенсації, через який повинна проводитися оплата техніки та обладнання.

Детальніше про умови кредитування сільгоспвиробників можна дізнатися, замовивши зустріч зі спеціалістом банку за безкоштовним номером 3700 або на сайті банку.

Немає коментарів:

Дописати коментар