середу, 4 липня 2018 р.

Міністерство фінансів схвалило Стратегію розвитку ПриватБанку до 2022 року

В. о. міністра фінансів Оксана Маркарова підписала наказ про схвалення Стратегії розвитку АТ КБ «ПриватБанк», що раніше була затверджена незалежною Наглядовою радою фінансової установи.


Документ передбачає, зокрема, впровадження ефективної системи керування ризиками, вирішення проблеми з непрацюючими кредитами, а також низку організаційних та управлінських змін, спрямованих на підвищення ефективності та зменшення витрат.


«Затверджена стратегія базується на динамічних прогнозах зростання ринку, тому банк буде максимально гнучким у своїх зусиллях щодо стимулювання роздрібного сегмента та кредитування малого та середнього бізнесу. Зважена участь у корпоративному сегменті дозволить встановити оптимальний баланс між фінансовою привабливістю та ризиками», – прокоментував Голова Наглядової ради ПриватБанку Енгін Акчакоча.

Відповідно до зазначених у Стратегії показників у 2022 році ПриватБанк планує отримати 8,4 млрд грн чистого прибутку та буде готовий до виходу держави з капіталу. Сумарний дохід для акціонера в період з 2018 по 2022 роки становитиме 81 млрд грн без урахування коштів, що ПриватБанк має намір повернути через суди.

«Ми вважаємо, що практична імплементація положень Стратегії сприятиме зміцненню сильних сторін банку та його позиції на ринку, забезпечуючи при цьому прийнятний рівень прибутковості на рівні з найкращими гравцями. Гарантом імплементації затвердженої Стратегії розвитку буде незалежна Наглядова рада банку», – зазначила в. о. міністра фінансів Оксана Маркарова.

Немає коментарів:

Дописати коментар