середу, 11 липня 2018 р.

Аграрії Херсонщини вже отримують через ПриватБанк державні компенсації за придбану вітчизняну техніку

ПриватБанк є одним із уповноважених банків по програмі часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки й обладнання вітчизняного виробництва, яка дозволяє клієнтам знизити витрати за рахунок держави. Аграрії Херсонської області вже почали отримувати відшкодування - серед них фермерське господарство “Каращук” із Горностаївського району.

“Основний вид діяльності нашого господарства - вирощування зернових (крім рису), бобових та насіння олійних культур. Маємо потребу у власній сільгосптехніці для збільшення обсягів продукції і, відповідно, нарощування обсягів виробництва, – розповідає керівник господарства. – Завдяки кредитуванню від ПриватБанку придбали обприскувач та жатку і вже отримали від держави 25% компенсації витрат. Ми вдячні ПриватБанку за таку потрібну та своєчасну підтримку. До речі, минулого року наше ФГ “Каращук” також було учасником програми “АгроКУБ” і теж отримало державні відшкодування”.

Під програму компенсацій підпадають агропідприємства, які придбали техніку та обладнання з переліку, затвердженого Мінагрополітики, починаючи з 1 січня 2018 року. До вказаного списку увійшло 40 українських виробників – це майже 800 видів і марок техніки й обладнання.

Окрім цього, невеликі фермерські господарства (до 500 гектарів та з виручкою до 15 мільйонів гривень або фермерські кооперативи до 100 гектарів), які придбали техніку, починаючи з 07.02.2018 року, можуть отримати додаткових 15% компенсації (тобто всього 40%).

Програма компенсації вартості техніки працює таким чином:
  1. Фермер оплачує техніку власними коштами або за рахунок кредиту “АгроКУБ” чи кредитної лінії.
  2. Подає в ПриватБанк заявку й документи, що підтверджують придбання техніки та обладнання.
  3. ПриватБанк надає Міністерству аграрної політики інформацію про суму коштів, що підлягають частковій компенсації.
  4. ПриватБанк отримує від Міністерства аграрної політики кошти, призначені для компенсації.
  5. ПриватБанк зараховує компенсацію на рахунок клієнта.
Подати заявку на компенсацію можна на сайті ПриватБанку в розділі Кредити -  Програми компенсації для агробізнесу.

На сьогодні аграрії можуть взяти участь в п’яти державних програмах, спрямованих на підтримку агробізнесу. Цього року за напрямком “Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників” 24-ом підприємствам Херсонської області уже відшкодовано 2,811 млн грн за 35 одиниць придбаної техніки та обладнання.

Немає коментарів:

Дописати коментар