четвер, 14 липня 2016 р.

Аналітики кажуть, що збільшення прибутку ПриватБанку є ознакою стійкої бізнес-моделі


ПриватБанк (Україна), незважаючи на тривожну українську економіку, пережив важкі часи і в 2015 році показав збільшення доходів. Доктор Олександр Мірчев, міжнародний економіст і генеральний директор корпорації «Крулл», консалтингової фірми з питань макроекономіки у м. Вашингтоні, округ Колумбія, заявив: «В умовах нинішньої ситуації в Україні ці результати показують ознаки життєздатної бізнес-моделі. На цьому етапі дуже важливо, щоб бізнес продемонстрував прозорість за поєднання своїх ініціатив з позитивними результатами».
Корпорація «Крулл» фокусується на нових економічних тенденціях і викликах, пов'язаних з політикою. Доктор Мірчев брав участь у створенні основи для ринкової демократії, вступі ряду країн з перехідною економікою до Світової організації торгівлі, НАТО та ЄС.

ПриватБанк є лідером у банківському секторі, обслуговуючи значну частину українського ринку. Згідно з дослідженням «GFK Україна» про банківські послуги для фізичних осіб, наприкінці IV кварталу 2015 року послугами ПриватБанку користувалися 48,4% від загального числа українських банківських клієнтів. Більше третини українських респондентів (39,2%) вважають ПриватБанк великим банком. Крім того, дослідження показали, що послугами ПриватБанку користуються 42,6% українських корпорацій.

У нещодавно опублікованому зведеному річному звіті банку за результатами аудиту 2015 року зазначено, що в минулому році консолідований прибуток ПриватБанку зріс на 11,4% та становить 275 млн гривень (понад 11 млн доларів США).

Цей звіт було складено відповідно до Міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ) та аудиту PricewaterhouseCoopers (PwC), що є однією з провідних аудиторських компаній у світі. Капітал групи ПриватБанку становить 29 045 млн гривень, а загальні статки – 247 934 млн гривень. Рівень достатності капіталу (CAR) банку збільшився в 2015 році з 13,7% до 14,9%, що відповідає вимогам Базельського комітету. Рівень достатності капіталу (CAR) ПриватБанку, відповідно до нормативних вимог Національного банку України, становить 11%, що є вищим за обов'язковий мінімум у 10%.

Немає коментарів:

Дописати коментар