понеділок, 7 грудня 2015 р.

Міжнародні рейтинги ПриватБанку зростають

 


Слідом за Moody’s агентство Fitch підвищило рейтинги ПриватБанку після беззастережної підтримки банку міжнародними інвесторами
Міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило ключові рейтинги ПриватБанку – «Рейтинг дефолту емітента» і «Рейтинг стійкості» – до рівня «ССС» після успішного завершення банком угоди з міжнародними інвесторами. Як ідеться в повідомленні Fitch, підвищення рейтингів відображає позитивний вплив на капіталізацію та ліквідність банку угоди з продовження термінів єврооблігацій, а також стабільну ситуацію в банку та його лідируючі позиції на українському ринку.

Безумовна підтримка інвесторів дозволила банку направити залучені кошти на збільшення регулятивного капіталу, який з урахуванням інвестицій акціонерів банку становить 220 млн дол. США (близько 5 млрд грн). З урахуванням продовження до 2018 року погашення євробондів банку на суму 200 млн дол. США з боку міжнародних інвесторів ПриватБанк отримав підтримку на суму 10 млрд грн.

Нагадаємо, раніше міжнародне рейтингове агентство Moody’s Investors Service підвищило довгостроковий рейтинг ПриватБанку за депозитами в національній валюті до рівня «Саа3». Також Moody’s підтвердило рейтинг ПриватБанку за депозитами в іноземній валюті та рейтинг фінансової стабільності банку. Прогноз за рейтингами ПриватБанку встановлено на рівні «стабільний».

Немає коментарів:

Дописати коментар